Bak zelf lekker vers brood!

Bak zelf lekker je vers brood thuis

Servings

4

Klaar in:

2uur 45min

Calorieen:

610

Lekker voor:

Lunch

Inroductie

Over dit recept

Bij: John Doetema

Zelfs als je nog nooit zelfgebakken brood hebt gemaakt of met gist hebt gewerkt, is dit zelfgemaakte knapperige ambachtelijke brood iets voor jou. Het is het perfecte beginnersrecept omdat het maar 4 ingrediënten nodig heeft zonder speciale pannen of mixer, er geen kneden of ingewikkelde vormen bij komen kijken, en 95% van het werk is handenvrij. Broodmeesters zullen dit recept ook waarderen omdat het een heerlijke smaak heeft, een licht knapperige en mega taaie korst en die kenmerkende zachte gaatjes binnenin zoals ciabatta of stokbrood.

 

Ingredients

  1. Broodmeel:  hoewel je bloem voor alle doeleinden in dit recept kunt gebruiken, raad ik ten zeerste aan om broodmeel te gebruiken. Broodmeel geeft een sterker, taaier brood en dat maakt een groot verschil in recept met slechts 3 andere ingrediënten.
  2. Instantgist:  Instantgist is de sleutel in dit recept. Hoewel je active dry kunt gebruiken als dat alles is wat je hebt, zal elke snelle opkomst of instantgist in minder tijd smaakvolle resultaten opleveren. Ik gebruik meer gist in dit recept. Waarom? Die degen rusten en rijzen bij kamertemperatuur. Voor meer smaak en evenveel rijzen gebruik ik echter meer gist en laat ik dit deeg in de koelkast rusten. (Koele lucht vertraagt ​​het fermentatieproces.)
  3. Zout: Zonder zout kun je geen goed brood maken en voor de beste smaak raad ik grof zout aan, zoals grof zeezout. Ik vind dat de smaak van het brood ontbreekt met gewoon keukenzout.
  4. Water: ik moedig je normaal gesproken aan om warme vloeistof met gist te gebruiken, omdat warme vloeistof ervoor zorgt dat de gist sneller werkt. Gebruik hier echter koud water of water op kamertemperatuur. Niet ijskoud, niet super warm – koel om aan te raken. 70 ° F (21 ° C) is geweldig, maar de exacte temperatuur doet er niet toe, zolang het maar niet heet of warm is. Hoe koeler het water, hoe langer het duurt voordat het deeg rijzen en, meestal, hoe beter de smaak van het brood. (Dit is belangrijk omdat er zo weinig ingrediënten zijn om een ​​substantiële smaak toe te voegen!)
  5. Optioneel maïsmeel: het bestuiven van de pan met maïsmeel voegt een vleugje smaak en een beetje crunch toe aan de bodemkorst. Dit is geheel optioneel. Als je het hebt, gebruik het dan. Als je het niet hebt, maak je er dan geen zorgen over.

Nutrition

  • Protien 35% 35%
  • Carbs 76% 76%
  • Calories 12% 12%

Mensen die dit recept hebben gemaakt

Lekker recept en makkelijk te maken!

Door deze website maak ik dit recept wekelijks super lekker!